Confronterende interventies

Als één team op zoek naar grenzen

Inleiding

Groepen komen soms vast te zitten en lijken te draaien op routine en gewoontes. Er komt geen creativiteit meer los en vernieuwing vanuit het team lijkt stil te staan. Er moet weer energie loskomen. Plannen op papier en etentje met de teamleden lossen niks wezenlijks op. Er is iets bijzonders nodig om het weer te laten bruisen en de 'boel los te trekken'.

Het gaat om beleving om er 'weer voor gaan'. Uitdaging, spanning, een nieuwe horizon; avontuur. Geconfronteerd worden met de kwetsbaarheden van de groep. Daarnaast terug kunnen vallen op (natuurlijke) sterke kanten van de verschillende teamleden. De enthousiaste durfal tegenover de verstandige analyticus. Iedereen gaat op zoek naar de 'de held in zichzelf'.

Durven jullie te gaan voor een échte topprestatie? Leer weer te vechten tegen de vermoeidheid en de angst voor weeromstandigheden en onbekende natuur. Ervaar de nacht van de Franse Alpen. Isoleer het team voor een langere periode in de ijzige kou van de wildernis van de Yukon Territories in Canada. Een wildwatersafari op de Zambezi rivier of dolen door de nacht met Aboriginals in de woestijn van Australië. Stuk voor stuk fantastische randvoorwaarden als basis voor een team prestatie van formaat.

Voor wie is dit bestemd?

Dit is meer...., veel meer dan een 'heidesessie' op een bijzondere plek. Hier zullen de neuzen echt allemaal in dezelfde richting wijzen. Er is een groot verschil. Dit zullen mensen nooit meer vergeten. Dit zit voor jaren in hun bloed. Dit is eigenlijk een gedragstransfusie.

Dit gaat veel verder dan een strategiesessie over de plannen van volgend jaar. Dit pakt aan 'wat echt anders moet'. Na dit avontuur ontstaat een team, dat samen wil winnen. Dat andere mensen motiveert, nee zal duwen en trekken om 'ergens voor te gaan'.

Het team zal eigenlijk 'vrij opeens' een echt team zijn. En dat omdat de teamleden vooral eerst zichzelf zullen leren kennen. Persoonlijke grenzen, zwakten en onzekerheden. Dit zullen zij allemaal in een korte tijd bij zichzelf herkennen en moeten erkennen. Bovendien zullen alle teamleden leren om gebruik te maken van de krachten van een ander. Het team zal hierna op een slimmere manier met elkaar om gaan.

Dit programma is bestemd voor alle teams, die iets moeten neerzetten. Managementteams of projectteams die voor grote uitdagingen staan. Een directie, die elkaar beter moet leren kennen. Kortom, alle teams die weten en voelen, dat er meer uit te halen is; veel meer!

Wat gaat er gebeuren en wat wordt er bereikt?

Teamleden worden geconfronteerd met hun houding en gedrag. In de bewustwordingsfase zullen zij leren om elkaar met respect de volle waarheid te vertellen. Zij krijgen instrumenten aangereikt om elkaar te bewegen er echt voor te gaan. Niet in de laatste plaats zullen zij veel DOEN. Als een team zullen zij een (fysieke en mentale) prestatie van formaat gaan neerzetten. Iets waar zij nog jaren op terug kunnen kijken.

Topprestaties kunnen pas geleverd worden als de rollen en verantwoordelijkheden goed zijn verdeeld. Na deze expeditie bestaat geen onduidelijkheid over het ambitieniveau. Het team zal een sfeer van eenduidigheid en enthousiasme uitstralen.

Inschrijven en kosten

De kortste expeditie neemt minimaal vier volle dagen in beslag. Grote uitdagingen vereisen vanzelfsprekend meer tijd. De maximale grootte van de expeditieteams bedraagt tien mensen.

Er bestaan al mogelijkheden om uitdagingen te organiseren vanaf € 3.750,- (exclusief BTW) per deelnemer. Bovendien kunnen dergelijke trajecten uitstekend gecombineerd worden met duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hierdoor zal de betekenis voor de prestatie een nog grotere waarde krijgen.


« Terug naar het overzicht

Gerelateerde cases

Bekijk de overige Cases »