Maximaliseer je succes bij intakegesprekken

Training specifiek voor freelancers en detacheringsorganisaties

Equilibre heeft trainingen ontwikkeld die de succesratio ‘van intakegesprek naar plaatsing’ maximaliseren. Want, eerlijk is eerlijk, niet elke interim-professional lukt het om zijn of haar persoonlijkheid en kwaliteiten tijdens een intakegesprek goed naar voren te laten komen. Dat vinden wij zonde! De aloude wijsheid dat je geen tweede kans krijgt voor een eerste indruk, gaat bij een intakegesprek zeker op.

De training leert interim professionals hoe zij zich optimaal kunnen voorbereiden op een intakegesprek. Accountmanagers en resourceconsultants wordt geleerd hoe zij de professional kunnen helpen bij het succesvol doorlopen van het selectietraject. We maken mensen bewust van en geven inzicht in persoonlijke drijfveren en de eigen gedrags- en communicatiestijl. Verder maken de deelnemers kennis met de dynamiek in de interactie met andere stijlen. Het intakegesprek zelf komt uiteraard uitgebreid aan bod; denk aanfases en communicatie in het gesprek, het presenteren van zichzelf, vragen stellen, interesse tonen, omgaan met weerstand en andere mogelijke valkuilen. We gaan in op de theorie achter bepaalde zaken en laten de deelnemers van elkaar leren door discussie, praktijkvoorbeelden en rollenspel.

Doelgroep

De training is bestemd voor interim professionals die werken in een detacheringsorganisatie of als freelancer. Daarnaast hebben wij een versie die speciaal ontwikkeld is voor functionarissen die interim professionals begeleiden in het selectietraject, zoals account-en fieldmanagers en resourceconsultants.

Wat wordt er bereikt

De deelnemers zijn na afloop van de training in staat zich als persoon en professional steviger neer te zetten. Door de verkregen inzichten kunnen zij zich gerichter op een intake voorbereiden of anderen helpen zich optimaal voor te bereiden. Zij zijn zich meer bewust van het proces voor en tijdens het intakegesprek en van de valkuilen die vermeden moeten worden.

De training is deels maatwerk en wordt verdeeld in blokken van twee maal zes uur, met een tussenpoze van een week. Het is mogelijk om overdag, middag/avonds of in het weekend te trainen.

De training wordt bij Equilibre in Rotterdam of in overleg, op locatie gegeven. Het maximaal aantal deelnemers per training is 8.

Herman de Baat verzorgt deze training. Herman heeft vijfentwintig jaar ervaring in het werken met en het aansturen van ICT professionals. Hij werkte ruim tien jaar als manager van een detacheringsafdeling. Sinds 2015 is hij als zelfstandig trainer, coach en zaakwaarnemer verbonden aan Equilibre BV, in Rotterdam.

 


« Terug naar het overzicht

Gerelateerde cases

Bekijk de overige Cases »