Ontwikkelassessment

Blauwdruk voor ontwikkeling

Inleiding

Heeft u de perfecte kandidaat voor de openstaande vacature? Heeft uw medewerker voldoende potentieel om door te groeien en past haar of zijn gedrag bij een nieuwe rol. Iedereen wil natuurlijk graag zoveel mogelijk garanties op een succesvolle match of investering in een opleidingstraject.

Er zijn echter in de praktijk veel factoren die uiteindelijk van invloed zijn op de wijze waarop iemand zijn/haar rol gaat invullen. Wat is het natuurlijke (en latente) gedrag van iemand? Hoe gaat iemand om met druk? Op welke manier communiceert iemand als hij of zij met tegenslag te maken krijgt? Wat heeft iemand nodig om succesvol te zijn? Waar liggen de beperkingen?

Een assessment geeft u een eerlijk en objectief beeld bij een persoon. U en de kandidaat zelf krijgen een compleet plaatje. Wie is de persoon echt, wat zijn de drijfveren, welke waarden hanteert de kandidaat? Hoe vertaalt dit alles zich in het dagelijks acteren? Daarnaast wordt er een set van aandachtspunten en concrete ontwikkeling in kaart gebracht. Een ontwikkel assessment maakt het makkelijker en duidelijker waarom u een bepaalde keuze kan maken.

Doelgroep

Een ontwikkelassessment is waardevol voor iedereen, die aan de vooravond staat van een volgende stap. De manager, die zich afvraagt welke kandidaat meer geschikt is voor een bepaald profiel. Een organisatie die een nulmeeting wil doen met het management voorafgaand aan een organisatieverandering. De professional, die zich afvraagt welke studie beter past of bij wat voor onderneming de volgende uitdaging zou moeten liggen. 

Wat wordt er bereikt?

Een assessment is altijd maatwerk. Dat betekent, dat vooraf duidelijk afgestemd moet worden welke competenties onderzocht en in kaart gebracht moeten worden. Binnen een week na datum van het assessment ontvangen de kandidaat en -na haar/zijn instemming- de opdrachtgever een uitgebreide rapportage.

Deze rapportage biedt inzicht in:

  • een uitgebreid gedragsprofiel, de persoonlijke kernwaarden en interesses;
  • de communicatie- en leiderschapsstijl;
  • de leerstijl en omgang met conflicten;
  • de wijze van interactie met de omgeving;
  • mogelijke stressfactoren;
  • te ontwikkelen competenties.   

Verantwoording

Bij het assessment maken wij gebruik van een aantal gerenommeerde instrumenten. Equilibre is licentiehouder van diverse analyse tools van TTI (Target Training International) uit Amerika. De meest bekende instrumenten staan bekend onder MDI en/of DISC.

Daarnaast werken wij met verschillende profielbeschrijvingen van Q4-profiles en zijn wij gecertificeerd partner van Personal Color.


« Terug naar het overzicht

Gerelateerde cases

Bekijk de overige Cases »