Ontwikkelassessment

Opdrachtomschrijving

Voor diverse opdrachtgevers hebben wij in de afgelopen jaren ontwikkelassessments georganiseerd. Een ontwikkelassessment richt zich op het in kaart brengen van het ontwikkelpotentieel van een medewerker in een bestaande werksituatie of op weg naar een volgende uitdaging.

Aanpak

Tijdens een ontwikkelassessment dat gemiddeld 1,5 dagdeel in beslag neemt, doorloopt een kandidaat:

  • een individueel interview. Tijdens dit onderhoud gaat de consultant op zoek naar de kernwaarden, overwegingen en drijfveren van de kandidaat;
  • diverse persoonlijkheidstesten, zoals een gedrags- en een drijfverenanalyse;
  • diverse onderzoeken, die onder andere inzicht bieden in de wijze waarop hij/zij omgaat met conflicten, zogenoemde leiderschapstijlen, natuurlijke teamrollen en een aantal integriteitvraagstukken;
  • diverse vaardigheidstesten die het algemene werk- en denkniveau in kaart brengen;
  • een rollenspel. Hierin wordt de kandidaat in een praktijksituatie geobserveerd.

Door bovenstaande aanpak is het mogelijk om diverse competenties te toetsen. Deze competenties stemmen wij op voorhand af met de opdrachtgever.

Resultaat

Na afloop van het assessment leveren wij een uitgebreide rapportage op waarin we onze bevindingen en een persoonlijk advies gekoppeld aan de vraagstelling geven. Deze rapportage kan uitstekend ingezet worden als nulmeeting binnen een ontwikkeltraject. Vaak volgt na een ontwikkelassessment een traject of training om aan de slag te gaan met de benoemde ontwikkelpunten.


« Terug naar het overzicht

Cases

Coachend leidinggeven

Van een IT-organisatie kregen wij het verzoek om twee managers te begeleiden in het ontwikkelen van hun managementvaardigheden.

Lees verder

Teamevent: Nummer 1 word je niet alleen!

Voor de R&D afdeling (55 medewerkers) van een grote internationale beursgenoteerde onderneming gespecialiseerd in staal, kapitaalgoederen en diensten heeft Equilibre een teamevent georganiseerd.

Lees verder

Persoonlijk Leiderschap

Voor een grote organisatie die actief is in de telecommunicatiemarkt, hebben wij een Persoonlijk leiderschapsprogramma ontwikkeld, waarbij onderwerpen als organisatiestructuur, het verbeteren van bedrijfsprocessen en het sturen op resultaat zijn aandachtspunten binnen het programma.

Lees verder
Bekijk de overige Cases »