Teamevent: Nummer 1 word je niet alleen!

Opdrachtomschrijving

Voor de R&D afdeling (55 medewerkers) van een grote internationale beursgenoteerde onderneming gespecialiseerd in staal, kapitaalgoederen en diensten heeft Equilibre een teamevent georganiseerd.

Het doel van deze afdeling is om zich verder ontwikkelen met de focus vooral op 'zachte' ontwikkelingen (kernwaarden, management convenant, strategiesessies en mensgerichtheid). 

Equilibre heeft met de organisatie van een teamevent een extra impuls gegeven aan de ontwikkeling van de R&D afdeling. Het credo was: "Nummer 1 word je niet alleen!"

Aanpak

Allereerst hebben wij gekeken naar het gedragsrepertoire en de vaardigheden van de medewerkers. Die aspecten worden door mensen primair vertaald in de communicatie en hun houding.

In de aanloop naar het teamevent hebben wij de teamspelers gevraagd om aan de slag te gaan met een 360°- persoonsanalyse. Iedere medewerker heeft zowel mensen uit zijn/haar zakelijke als privé-omgeving uitgenodigd om de vragenlijst in te vullen. Hiermee hebben de medewerkers inzicht gekregen in hun gedrag en hoe zij ervaren worden door anderen. Door aan de slag te gaan met dat zogenoemde individuele gedragsrepertoire, de persoonskenmerken en functioneel gerelateerde ontwikkeling van competenties hebben we de link gelegd naar het team en daarmee de organisatie.

In de ochtend zijn wij gestart met het aanreiken van een denkkader (teamontwikkeling en gedrag). Vervolgens hebben wij de medewerkers opnieuw kennis laten maken met elkaar (introductie op andere manier). Na de terugkoppeling van de gedragsanalyses (wat kan JIJ er mee?) zijn wij met een sportworkshop aan de slag gegaan. Deze workshop is gekoppeld aan de ochtend en dus de individuele gedragskenmerken van de medewerkers. Aan het einde van de dag is er feedback gegeven op de workshop (wij en zij) en dit is vertaald in een actieplan.

Resultaat

Dit teamevent (twee dagdelen) was het begin van een tocht naar de top (en verder). De medewerkers zijn geënthousiasmeerd om er alles aan te willen doen om samen te gaan bewegen en succesvol te zijn. De dag is vastgelegd op film en wij hebben de verslaglegging verzorgd van onze (bredere) observaties.

Equilibre heeft de totale zorg uit handen genomen. Dat hield in, dat wij de contacten met de locatie, de cateraar(s), externe workshopbegeleiders en andere leveranciers hebben verzorgd. Vanzelfsprekend waren wij als 'moderator en facilitator' ook verantwoordelijk voor de totale kwaliteit van de dag.


« Terug naar het overzicht

Cases

Coachend leidinggeven

Van een IT-organisatie kregen wij het verzoek om twee managers te begeleiden in het ontwikkelen van hun managementvaardigheden.

Lees verder

Teamevent: Nummer 1 word je niet alleen!

Voor de R&D afdeling (55 medewerkers) van een grote internationale beursgenoteerde onderneming gespecialiseerd in staal, kapitaalgoederen en diensten heeft Equilibre een teamevent georganiseerd.

Lees verder

Persoonlijk Leiderschap

Voor een grote organisatie die actief is in de telecommunicatiemarkt, hebben wij een Persoonlijk leiderschapsprogramma ontwikkeld, waarbij onderwerpen als organisatiestructuur, het verbeteren van bedrijfsprocessen en het sturen op resultaat zijn aandachtspunten binnen het programma.

Lees verder
Bekijk de overige Cases »