Content Pit!

Pit! belichaamt onze visie op ontwikkeling. 

Deze visie uit zich in:
Pit! De essentie van jezelf Pit! De essentie van samenwerkenPit! De essentie van organisatieontwikkelingPit! De essentie van resultaatPit! Duurzaam presteren

De Essentie van duurzaam veranderen...

PIT! is een unieke aanpak die mensen en organisaties helpt veranderen, volgens een duidelijke, vaste structuur. Pit! brengt een revolutie op gang! Pit! is als een bordspel waar je pas naar de volgende ronde kunt, als je er echt aan toe bent om verder te gaan: als je weet dat je bereid bent om de juiste keuzes te maken.

Dit klinkt makkelijk, maar wie durft echt eerlijk te zijn? Om tegen jezelf te zeggen: 'eigenlijk wil ik helemaal niet meer verder spelen'. Dat is het unieke aan de Pit!-aanpak. Mensen maken zelf de keuze om mee te bewegen of niet. Daarmee is het een spel zonder verliezers, maar tegelijkertijd komt niet iedereen over de finish.

De route van ons (management) ontwikkelprogramma is altijd maatwerk, maar kent in principes vijf etappes:

Waarom doen wij de dingen en waarom doen wij ze, zoals wij ze doen? 

Misschien worden de voorgaande 'Waarom-vragen' wel te weinig gesteld? De 'Waarom-vraag' gaat over visie en over persoonlijke beelden en ideeën over jouw toekomst en raakt de essentie van jezelf. Wie ben ik en wat wil ik? 

Nu moeten wij ons afvragen 'hoe we de dingen doen'. Welke structuur brengen we aan en hoe organiseren wij alles? Stellen we de juiste prioriteiten en onderscheiden we hoofd- van bijzaken? De essentie van organisatie koerst op procesoptimalisatie en in de richting van resultaat. 

Het sturen op de juiste output

Weet wat je uit de gang van alle dag kunt en moet halen. De 'wat-vraag' staat dus centraal bij de essentie van resultaat. Succesvol zijn als manager/ leidinggevende is een kwestie van de juiste verwachtingen managen: Maak aan de voorkant duidelijk waar je voor gaat en geef de juiste informatie naar boven en beneden. 

Hoe maak je op de lange termijn het verschil? Wanneer weet je dat je een goede leider bent (geworden)? Hoe zullen mensen zich jou herinneren? Welke 'kunstwerken' laat je achter? En welke groei heb jij jezelf, je omgeving en de organisatie gebracht? Was je als leidinggevende daadwerkelijk in staat om constante waarde(n) toe te voegen? 

Cases

Coachend leidinggeven

Van een IT-organisatie kregen wij het verzoek om twee managers te begeleiden in het ontwikkelen van hun managementvaardigheden.

Lees verder

Teamevent: Nummer 1 word je niet alleen!

Voor de R&D afdeling (55 medewerkers) van een grote internationale beursgenoteerde onderneming gespecialiseerd in staal, kapitaalgoederen en diensten heeft Equilibre een teamevent georganiseerd.

Lees verder

Persoonlijk Leiderschap

Voor een grote organisatie die actief is in de telecommunicatiemarkt, hebben wij een Persoonlijk leiderschapsprogramma ontwikkeld, waarbij onderwerpen als organisatiestructuur, het verbeteren van bedrijfsprocessen en het sturen op resultaat zijn aandachtspunten binnen het programma.

Lees verder
Bekijk de overige Cases »